Mint minden ékszer, a mi ékszereink is kifejezett figyelmet, és óvatosságot ígényelnek finom anyaghasználatuknak köszönhetően. Az alábbi útmutatót követve maximalizálhatod ékszereid élettartamát:

Tárolás

Ékszereidet tárold eredeti csomagolásukban, mely minden esetben megfelelő védelmet biztosít ékszereidnek, mind otthon, mint út közben.

Prevenció

Ékszereink túlnyomó része Nemesacélból (avagy 316L Rozsdamentes acélból) készülnek, míg akad Ezüst, és Rézötvözet (Rhodium bevonattal) ékszerünk is.

Anyagtól függetlenül, azt javasoljuk, hogy fürdés, kézmosás, avagy edzés, akár túrázás előtt érdemes levenni az ékszereidet. Míg a Rozsdamentes Acél alig-alig kopik, színeződik, addig az ezüst és a Rhodium bevonat jelentősen elszíneződhet.

Ezen felül az általunk gyakran használt Cirkónia kristály csillogása is, mérsékelten ugyan, de víz hatására "beködösödik", veszít a fényvisszaverő képességből, csillogásából.

Végül pedig kritikus, hogy ékszereid ne ütközzenek, csapódjanak keményen más anyagokhoz.

Karbantartás

Ékszereidet érdemes 6 havonta legalább egyszer alaposan megtörölni erre kialakított ékszer törlőkendővel.

Ezen felül, ha és amennyiben Rhodium bevonattal van ellátva ékszered, és úgy látod megkezdődött az elszíneződés, akkor érdemes ezt egy helyi ékszerészhez elvinni, újra bevonatni.